Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Ankis glutenfria semlor

Semmelbullar som blir härligt mjuka och goda!

hagetsfika.blogg.se

Vote
(20)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 16 - 20 st beror på hur stora du vill göra

Räcker till...

16 - 20 st beror på hur stora du vill göra

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram jäst söta degar
  • 100 gram smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 msk Fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk Hjorthornssalt
  • 1 dl Kesella
  • 1 st ägg
  • 10-11 dl glutenfri mjölmix
Fyllning till 4 semlor
  • 100 gram mandelmassa grovriven
  • 1/2 dl grädde vispad
  • 2 1/2 msk mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • inkråm från bullarna
  • florsocker
  1. Smula jästen i en bunke.

  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt.

  3. Häll degvätskan över jästen så den löses upp.

  4. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 min.

  5. Tillsätt därefter övriga ingredienser men spar ca 2 dl mjöl till utbakningen.

  6. Kör i assistent ca 10 min eller 15 min för hand.

  7. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk ca 45 min.

  8. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och baka ut till runda bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar.

  9. Jäs under bakduk ca 45 - 55 min.

  10. Pensla med ägg.

  11. Grädda i 250 grader mitt i ugnen ca 10 - 12 min.

  12. Låt bullarna kallna på galler.

  13. Skär av lock och gröp ur inkråmet.

  14. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och fyll bullarna, spritsa vispad grädde ovanpå och lägg på locken. Sikta över florsocker och servera.