Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Bullar med lemoncurd och lakrits

Annorlunda bullar med spännande laktris/citronfyllning

A Guesthouse Gotland

Vote

Räcker till 40 st

Räcker till...

40 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 175 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 l vetemjöl
Fyllning
  • 2 st citron(skal och saft)
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 50 g smör
  • 8 st lakritskola Kick
  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.Smula i jästen i en bunke och lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg.Knåda i 10-12 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.

  2. Förbered under tiden fyllningen. Riv skal och pressa saften från citronerna. Vispa ihop detta tillsammans med ägget och sockret i en tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Vispa hela tiden. När krämen tjocknat klicka ner smöret och vispa ytterligare. Låt  krämen svalna. Blir det kräm över kan den läggas i den tät glasburk och sparas i kylen några veckor! Skär lakritskolan i små bitar och blanda ner i citronkrämen.

  3. Ta upp degen på bakbord och dela i 45 bitar. Rulla till bullar. Gör en fördjupnng i varje bulle och spritsa ner fyllningen.

  4. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.