Chokladbullar
Recept på underbart goda chokladbullar med lakritstoner. De är ganska mättande och har ingen fyllning men är saftiga och goda ändå.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 20 st
20 st
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 175 g smör
- 1 dl kakao
- 2 dl mörkt muskovadsocker
- 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemumma
- 13-14 dl vetemjöl
- 100 g mörka chokladlinser
- ägg till pensling samt florsocker och choklad till dekorering
Smält smöret i en kastrull och tillsätt kakaon, muscuvadosockret och mjölken och låt det bli fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan och rör tills jästen har löst upp sig. Rör ner salt och kardemumma.
Tillsätt mjölet under knådning och tillsätt chokladlinserna i slutet, arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i ca 30-40 minuter tills degen har fördubblats i storlek.
Dela degen i 20 bitar, rulla varje bit till en lång korv och sno ihop till en knut. Lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de är genomgräddade. Låt svalna på galler.
Dekorera med lite smält choklad och glasyr (florsocker + vatten).