Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Cinnamon rolls

Detta är amerikanarnas svar på kanelsnäckor. Det blir stora bullar om du väljer att hålla det till 12 stycken, enligt receptet. Jag brukar göra 16-18 bullar som även de blir stora.

Annika72

Vote
(10)

Räcker till 12 st stora bullar

Räcker till...

12 st stora bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 gr jäst för söta degar
  • 50 gr smör
  • 3/4 dl vatten
  • 1 3/4 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl ca 420 gr
  • 3/4 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 st ägg
Fyllning
  • 3 dl brun farinsocker
  • 1 ½ msk kanel
  • 125 gr smör rumsvarmt
  • 1 ½ dl russin
Pensling
  • 1 st ägg
  • 1 msk vatten
  1. Smula jästen i en bunke.

  2. Smält smöret.

  3. Häll i vatten och mjölk i det smälta smöret och värm till 37 grader.

  4. Smula jästen i en bunke. Häll över degspadet. Rör om tills jästen har löst upp sig.

  5. Blanda 6 dl av vetemjölet med strösocker och salt. Häll ner mjölblandningen i degspadet.

    Knäck i ägget. Arbeta samman till en mjuk och smidig deg. Tillsätt den återstående decilitern mjöl efter hand som degen arbetas. Arbeta degen 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand.

  6. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.

  7. Gör under tiden fyllningen. Blanda samman farinsocker, kanel och smör till en jämn smet.

  8. Sätt ugnen på 180 grader.

  9. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 25x30 centimeter. Bred på fyllningen. Strö över russinen. Rulla ihop degen - som en rulltårta - från långsidan.

  10. Dela rullen i 12 lika stora bitar och lägg dem i stora muffinsformar. Låt bullarna jäsa 30 minuter under bakduk.

  11. Pensla bullarna uppvispat ägg blandat med vatten. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills de har fått fin färg. Servera dem ljumma.

  12. Vill du göra bullarna extra festliga kan du toppa dem med krämig glasyr: rör 125 gr Philadelphiaost med 75 gram smör riktigt krämigt, gärna med mixer. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker och 150 gr florsocker, lite i taget. Lägg en klick på varje bulle när de är ljumma.