Glutenfri Kanelbulle, Nutellabulle, Lussekatt, Semelbulle
Glutenfri vetedeg som är lättarbetad och går att använda till de flesta bullar...
Vi brukar göra dubbelsats med deg och baka ut olika sorters bullar när vi bakar...
Välkommen även till www.mejasmums.blogspot.se
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
- 75 g smör
- 2 dl mjölk
- 50 g jäst
- kardemumma efter smak kan bytas ut mot 1g saffran om man bakar lussekatter
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl Kesella
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 krm salt
- 500 g glutenfri mjölmix
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37C. Rör ut jästen i degspadet.
Tillsätt kesella, socker, ägg, kardemumma/saffran, bakpulver och salt. Tillsätt mjölmixen.
Låt jäsa övertäckt i 30 min, jag brukar ha både plastfolie och handduk, för att bevara saftigheten.
Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar.
För bullar till semlor, gör runda bullar och lägg dem på en plåt för att jäsa ca 30 min, gärna med plastfolie och handduk över.
För nutellabullar, kavla ut degen till en rektangel. Bred ut rikligt med nutella så det täcker degen. Rulla ihop till en rulle, med den långa sidan mot dej. Skär i skivor om ca 1,5-2cm breda. Lägg med rundeln nedåt och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 30 min.
För kanelbullar kavla ut degen till en rektangel. Bred ut mjukt smör så det täcker degen, strö över socker, kanel och ev. kardemumma tunnt över smöret. Rulla ihop till en rulle, med den långa sidan mot dej. Skär i skivor om ca 1,5-2cm breda. Lägg med rundeln nedåt och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 30 min.
För lussekatter, baka ut lussekatterna i önskad form, lägg i ev. russin, låt jäsa i ca 30 min under plastfolie och bakduk.
Pensla med uppvispat ägg på alla olika sorters bullar.(ev. strö över pärlsocker på kanelbullar och nutellabullar) grädda sedan i ca 5 min i 220C.