Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(27)

Glutenfria kanelbullar

baka.se

Vote
(27)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Räcker till 30-40 bullar

Räcker till...

30-40 bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 600 g glutenfri mjölmix exempelvis Finax
Fyllning
  • 1,25 dl flytande margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
Pensling
  • 1 st ägg
  • pärlsocker
  1. Smält smöret/margarinet och tillsätt mjölk. Smula ner jästen när vätskan blivit fingervarm.

  2. Blanda degvätskan med  socker, salt, kardemumma och glutenfri mjölmix till en lös deg. Låt jäsa i 30 minuter.

  3. Rör samman flytande margarin, socker och kanel till en fyllning.

  4. När degen jäst klart. Arbeta ihop den något. Pudra bordet med mjölmix och knåda degen degen lätt.

  5. Dela degen i två delar som du kavlar ut till två rekangulära plattor, ca 20 x 40 cm stora.

  6. Bred ett jämt lager fyllning på vardera degplatta.

  7. Rulla plattorna till två rullar med skarven nedåt. Dela varje rulle i ca 2,5 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

  8. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.