Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(190)

Glutenfria lussebullar

Visst ska man kunna njuta av lussebullar även som glutintolerant! Här är saftiga goa glutenfria lussebullar!

annicake

Vote
(190)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 20 st lussebullar

Räcker till...

20 st lussebullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 75 gr smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 pkt saffran
  • 1 krm salt
  • 1 pkt, 500 gr sempers glutenfria mix spara ca 1 dl till utbakningen
  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. värm till 37*

  2. Smula jästen i en bunke, häll över vätskan och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min

  3. Tillsätt ägg, kesella, saffran, socker och salt.

  4. Arbeta in mixen, spara ca 1 dl till utbakningen

  5. Låt jäsa övertäckt ca 30 min

  6. Fördela degen i ca bitar och snurra ihop till lussebullar. Låt jäsa ca 30 min.  Tryck i russin och pensla försiktigt med uppvispat ägg.

    Grädda i 250* ca 5-7 min mitt i ugnen