Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Goda Kanelbullar

Ett enkelt recept på saftiga och goda kanelbullar.

Fyllningen kan varieras utifrån tycke och smak.

sarahbakar

Vote
(10)

Räcker till 40 st

Räcker till...

40 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g jäst För söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 1,8-2 l vetemjöl
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kardemumma Stött
Fyllning
  • smör Snåla inte med fyllningen!
  • kanel Malen
  • strösocker
  • vaniljsocker
Garnering
  • 1-2 ägg Lätt uppvispat
  • pärlsocker
  1. Ta fram alla ingredienser och låt dem bli rumsvarma.


  2. Smula ner jästen i en bunke  och häll på mjölken (rumsvarm eller värmd till 37°), lös upp jästen helt.

    Tillsätt nästan allt mjöl, smöret i bitar, socker, ägg, salt och kardemumma.

    Blanda väl för hand eller i assistent till en smidig deg.

    Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

  3. Baka ut bullarna i valfri form och fyll med det du gillar.

    Till dessa har jag kavlat degen rektangulär, brett på mjukt smör, strött på kanel, socker och pudrat på vanlijsocker med en sil.

    Sedan rullat ihop till en rulle och skurit skivor ca 2 cm tjocka och lagt i bullformar eller direkt på plåt med bakplåtspapper.

    Låt jäsa på plåten under bakduk i 20-30 minuter.

  4. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

    Grädda mitt i ugnen i 225-250° ca 7-8 minuter.

    Låt svalna på galler med bakduk över.
    Frys så fort de kallnat för att bevara dem bäst.