Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallonbullar
Vanliga vetebullar med hallonsylt som tillägg till fyllningen.
Räcker till 80 st
Räcker till...
80 st
Recepttyp
Vetebröd
Fyllda bullar
Ingredienser
Så gör du
- 300 g smör
- 1 l mjölk
- 26+6 dl vetemjöl
- 2 pkt jäst för söta degar
- 3 dl vit sirap
- 1 tsk salt
- 3 tsk kardemumma, malen
Fyllning
- hallonsylt
- smör
- socker
- hallonsylt
garnering
- 1 ägg
- pärlsocker
Smält smöret tillsammans med mjölken o värm till 37 grader.
Hälls över jästen i en assistent o röres tills jästen löst sig. Rör sedan ner salt, kardemumma och socker. Häll sist ner vetemjölet. Arbeta degen ordentligt i fyra minuter.
Låt jäsa i ca 30 min.
Baka ut degen. Bred på fyllningen.Vik degen dubbel, skär cm tjocka remsor o snurra ihop till en vriden knut
Låt jäsa till dubbel storlek.
Pensla på bullar med upp vispat ägg o lägg på lite pärlsocker.
Gräddas nertill i ugn 200 grader ca 12-15 minuter