Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(340)

Japanskt mjölkbröd - Hokkaido

Världens godaste bröd, luftigt, fluffigt och saftigt med doft av mjölk och smör. Har ni inte ätit Hokkaido mjölkbröd så måste ni göra det. Smiley like
Super enkelt att baka också. Skär det nygräddade brödet i skivor, rosta, ät med smör och sylt eller varför inte bara slita små molnlätta bitar och bara stoppa i munnen. Jag lovar om du börjar äta blir svårt att sluta. Åt själv en halv limpa.

 

Vote
(340)

Räcker till 2 limpor (formbröd)

Räcker till...

2 limpor (formbröd)

Ingredienser

Så gör du

Ingredienser tangzhong redning:
  • 1 dl mjöl
  • 1,25 dl vatten
  • 1,25 dl mjölk
Ingredienser deg:
  • 1 portion tangzhong redning
  • 50 g jäst färsk
  • 1,25 dl mjölk
  • 1,25 dl grädde
  • 2 st ägg hela
  • 1 dl dl strösocker
  • 1 msk kondenserad mjölk eller mjölkpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 11,75 dl mjöl
  • 125 g smör rumstemperatur
Ingredienser tangzhong redning:
  1. Blanda i en kastrul till en slät mix och koka på medelvärme under konstant omrörning till redningen blir tjock fast fortfarande flyttande, ca 6-7 minuter. Tänk att konsistensen ska vara av en tjock vaniljsås. 

  2. Häll redningen i en annan kall skål eller kastrull och låt den bli kall.

Ingredienser deg:
  1. Blanda jästen med mjölk, ägg, socker, kondenserad mjölk och tangzhong redningen. 

  2. Häll i köksassistenten tillsammans med mjölet blandat med salt. Knåda i maskin ca 5 minuter. 

  3. Lägg i smöret i små bitar och knåda för 10 minuter. Degen är fuktig, lite smörig men fastnar inte.

  4. Lägg degen i en smörd djup skål och täck med plastfolje eller en kökshandduk. Låt jäsa till dubbel storlek. Min deg fick jäsa i 1,5 timme eftersom jag hade lite annat att göra.

  5. Sätt ugnen på 175º.
    Klä 2 avlånga formar med bakplåtspapper. Dela degen i 8 lika bitar på bakbordet. Inget extra mjöl behövs.

  6. Antingen direkt med händerna eller med kavel, kavla varje bit till en rektangel, 20 X 10 cm. Vik varje bit från den korta sidan mot mitten så du får 3 lager på varandra som i bilden. Rulla sen ihop och lägg bitarna med skarven neråt, 4 stycken i varje form.

  7. Jäs under en kökshanduk 30 minuter.

  8. Pensla bröden med lite äggvita vispat med mjölk och grädda i nedersta delen av ugnen för ca 30-45 minuter beroende på ugn. Bröden ska ha fått en fin gyllene brun färg på ytan. Mina bröd slutade inte växa i ugnen och blev otroligt höga och fina.

  9. Låt bröden svalna något i formarna övertäckta med kökshandduk innan du tar ut dem. Brödet håller sig färskt och mjukt i flera dagar.