Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Kalljästa lussebullar med vit choklad

Saftiga och fina lussebullar med krämig vit chokladfyllning! Det bästa saffransbullarna du någonsin ätit.

A Guesthouse Gotland

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 50 st

Räcker till...

50 st

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst för söta degar
  • 6 dl standardmjölk
  • 1 g saffran
  • 200 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 16 dl vetemjöl
Fyllning
  • 300 g vit choklad
  • 150 g smör
  1. Häll upp mjölk i en kastrull och blanda i allt saffran. Sjud ett par minuter tills allt saffran blandats med mjölken. Tag av från spisen och låt svalna.
    Smula ner jästen i en degbunke och slå den kalla degvätskan över, blanda tills all jäst har lösts upp. Skär det mjuka smöret i små kuber och tillsätt dem, några i taget. Blanda i socker och salt. Arbeta på låg hastighet in mjölet, lite i taget. Öka hastigheten och arbeta degen väl i cirka fem minuter. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek.

  2. Dela degen i två delar. Kavla ut till en tunn platta och bred ut hälften av det mjuka smöret. Riv över den vita chokladen med hjälp av ett rivjärn. Rulla ihop till en rulle och skär i cirka 1 1/2 centimeter breda bitar. Upprepa med den kvarvarande degen. Lägg dem i bullformar och låt jäsa i cirka en timme. Pensla de jästa bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i cirka 20 minuter i 180 grader. Låt svalna på galler.