Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Kalljästa Vaniljbullar

Goda vaniljbullar som bara behöver jäsa en gång.

Carro Öhlund

Vote
(4)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Deg
  • 150 g smör
  • 6 dl mjöl
  • 0,75 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 50 g jäst
  • 2 msk socker
Fyllning
  • 100 g smör
  • 100 g florsocker
  • 2-3 tsk vaniljsocker
  • Fördela smöret i mjölet och tillsätt övriga ingredienser, blanda ihop till en deg. Kavla ut degen tunt och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i jämnstora skivor. Låt stå och jäsa i två timmar. Grädda bullarna i ugnen i 250 grader tills de fått fin färg, ca 6 minuter.