Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kalljästa Vaniljbullar
Goda vaniljbullar som bara behöver jäsa en gång.
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Recepttyp
Vetebröd
Fyllda bullar
Ingredienser
Så gör du
Deg
- 150 g smör
- 6 dl mjöl
- 0,75 dl mjölk
- 2 st ägg
- 50 g jäst
- 2 msk socker
Fyllning
- 100 g smör
- 100 g florsocker
- 2-3 tsk vaniljsocker
Fördela smöret i mjölet och tillsätt övriga ingredienser, blanda ihop till en deg. Kavla ut degen tunt och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i jämnstora skivor. Låt stå och jäsa i två timmar. Grädda bullarna i ugnen i 250 grader tills de fått fin färg, ca 6 minuter.