Kanelbullar
Stina's supergoda kanelbullar, måste provas!
Räcker till 40 st härliga bullar
40 st härliga bullar
Ingredienser
Så gör du
Bullar
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst (1 pkt)
- 1 dl strösocker
- ca. 13 dl mjöl
Fyllning
- 100 g mjukt smör
- 1 dl florsocker
- 2 msk kanel (blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen innan du börjar göra degen)
Garnering
- 1 st Uppvispat ägg till pensling
- pärlsocker
Lägg jästen i en bunke och häll över sockret. Använd en gaffel och rör runt i blandningen tills sockret och jästen har smält samman.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm tills fingervarmt (37 grader).
Häll vätskan sedan över jäst-och socker blandningen och rör ihop med hjälp av en träslev eller elvisp med degkrokar.Tillsätt lite mjöl i taget i vätskan samtidigt som du rör. Fortsätt tills du har fått en ganska klibbfri deg och ta sedan upp degen på ett bakbord och knåda den tills degen är smidig och fin.
Lägg degen i en bunke, strö över lite mjöl och lägg sedan över en bakduk. Ställ på ett varmt ställe, gärna vid spisen och låt jäsa till dubbel storlek i ca. 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda till den litegrann. Dela sedan degen i två delar och kavla ut båda delarna till rektangulära plattor. Ta fram fyllningen ifrån kylen och bred ut denna på plattorna. Rulla sedan ihop degen till rullar och dela dessa i 2 cm stora bitar och lägg i bullformar, på plåt.
Täck över degen med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla sedan med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ugn på 225 grader i ca. 8 minuter.
LYCKA TILL!