Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

kanelbullar

klassiska kanelbullar

mathildae

Vote
(4)

Räcker till ca 40 bullar

Räcker till...

ca 40 bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 150 g margarin
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1,5 liter vetemjöl
fyllning
  • 100 g mjukt margarin
  • 1 dl socker
  • kanel
  1. dela jästen i en bunke.

  2. smält fettet och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.

  3. slå över vätskan på jästen, lite i taget så du kan röra ut jästen.

  4. tillsätt salt och socker och nästan allt mjöl, rör till en smidig deg.

  5. jäs i ca 30 min

    rör under tidien ihop margarin och socker till fyllningen.

  6. arbeta degen smidig på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till en stor, avlång ruta. Bred smörfyllningen på och pudra med kanel. Rulla ihop och skär bullar. Lägg i form med snittytan upp.

  7. jäs i ca 30 min

  8. pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.

  9. Grädda mitt i ugnen ca 5 min i 225 grader