Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Kanelbullar med kardemumma

IrenH

Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 1 krm salt
  • 2 dl socker
  • ca 13 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
Fyllning
  • 75 gram smör
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 ägg och pärlsocker till garnering
  • Smält smör, häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen och häll över smör/mjölken och lös upp jästen. Häll i socker, salt och kardemumma.

    Blanda ner mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa ca 30 minuter under bakduk. Baka ut degen och ha i fyllningen. Låt dem jäsa på plåt ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

    Sätt ugnen på 250 grader i ca 5 minuter.