Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Kanelbullar med vaniljkräm

Recept på kanelsnurror med krämig vaniljfyllning. Foto: Simona Muntean

Vote
(1)

Räcker till ca 24 st

Räcker till...

ca 24 st

Ingredienser

Så gör du

Deg
  • 2,5 dl vispgrädde fingervarm
  • 2,5 dl standardmjölk fingervarm
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g smör rumstempererat
  • 12-14 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt kan uteslutas om smöret är salt
Kanelfyllning
  • 150 g smör rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2-3 msk kanel
  • 2 msk vetemjöl
Vaniljfyllning
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
  • 4 dl mjölk
Pensling
  • 1 st uppvispad äggvita
  • pärlsocker
  1. Smula jästen i en skål och rör i lite mjölk tills den har löst upp sig.

  2. Blanda alla ingredienser till degen, förutom smör, i köksassistent. Börja med den mindre mängden vetemjöl. Kör maskinen på medelhastighet i ca 10 minuter.

  3. Tillsätt smöret i små kuber och kör assistenten tills degen går ihop och blir glansig. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Degen ska släppa kanterna på skålen. Ska vara glansig och inte kännas kladdig.

  4. Jäs degen under handduk på en varm och dragfri plats i ca 1,5 timme till 2 timmar, eller till dubbel storlek.

  5. Sätt under tiden ugnen på 200 grader och blanda ihop kanelfyllningen till en jämn smet samt ställ åt sidan.

  6. När degen har jäst färdigt stjälp upp den på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla varje degbit till en rektangel ca 1 cm tjock, bre fyllning på halva rektangeln och dra över den andra halvan.

  7. Skär i 2 cm tjocka remsor ut med långsidan och snurra ihop dem till snurror.

  8. Lägg bullarna glest på bakplåtspapper beklädd plåt och låt dem jäsa under handduk ca 45 minuter, till dubbel storlek.

  9. Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.

  10. Tryck med tummen i mitten på varje bulle och gör en grop som du fyller med vaniljkräm.

  11. Pensla bullarna rumt om med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker.

  12. Sänk värmen till 175 grader och grädda bullarna i mitten eller nedersta delen av ugnen ica 15–20 minuter, tills bullarna är gyllenbruna.

  13. Låt bullarna svalna på galler under en handduk.