Kaneldoftande bulle i form
Kanelbullar är en riktigt klassiker. Här bjuder jag på en variant där den bakas i en stor form och toppas med syrlig glasyr. Då kan ta precis hur stor eller liten bulle man vill...
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 8-10 bitar
8-10 bitar
Ingredienser
Så gör du
Bulldegen
- 100 g smält smör
- 3 dl mjölk
- 25 g jäst
- 0,5 tsk salt
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 6 dl vetemjöl
Fyllningen
- 100 g smör
- 2 msk malen kanel
- 1 dl råsocker
Glasyr
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 dl florsocker
- 100 g Philadelphiaost
Smält smöret och häll i mjölken så degvätskan blir ljummen. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Blanda i salt, socker och vaniljsocker och tillsätt nästan allt mjöl.
Arbeta degen ca 10 min och låt jäsa övertäckt 1-1,5 timme . Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka, och tryck ner den i degen.
Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen. Ta ut och låt bullen svalna något. Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullen. Bryt eller skär i lagom bitar.