Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kaneldoftande bulle i form

Kanelbullar är en riktigt klassiker. Här bjuder jag på en variant där den bakas i en stor form och toppas med syrlig glasyr. Då kan ta precis hur stor eller liten bulle man vill...

Joakim

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 8-10 bitar

Räcker till...

8-10 bitar

Ingredienser

Så gör du

Bulldegen
  • 100 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
Fyllningen
  • 100 g smör
  • 2 msk malen kanel
  • 1 dl råsocker
Glasyr
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 dl florsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  1. Smält smöret och häll i mjölken så degvätskan blir ljummen. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Blanda i salt, socker och vaniljsocker och tillsätt nästan allt mjöl.

  2. Arbeta degen ca 10 min och låt jäsa övertäckt 1-1,5 timme . Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka, och tryck ner den i degen.

  3. Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen. Ta ut och låt bullen svalna något. Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullen. Bryt eller skär i lagom bitar.