Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Kanelknutar

Bullar med kanelsmak. Görs med fördel samtidigt som Kardemummasnurror (samma deg och dumt att "slösa" ett halvt paket jäst): http://www.baka.se/recept/kardemummasnurror.

 

Receptet är från Hemmets Journal.

angelicaan

Vote
(1)

Räcker till 36 st bullar

Räcker till...

36 st bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Bulldeg
  • 25 gram jäst
  • 5 dl mjölk
  • 125 gram smör
  • 2 st ägg
  • ½ tsk salt
  • 1,25 dl strösocker
  • 15 dl vetemjöl
Fyllning
  • 125 gram smör
  • 1½ dl råsocker
  • 3 msk kanel
Pensling
  • 1 st ägg
  • pärlsocker
  • Smula ner jäst i en degbunke. Värm mjölk till 37 grader. Häll över jästen och blanda tills det löst sig. Klicka i rumsvarmt smör och rör om. Blanda i ägg, salt, socker och mesta delen av mjölet. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under handduk i cirka 45 minuter. Gör fyllningen under tiden. Rör ihop råsocker, smör och kanel. Dela degen i två bitar. Kavla ut till en rektangel och bred fyllning på nedre halvan. Vik ihop och skär degen i 1-2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna och snurra ihop till en knut. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper eller i formar och låt jäsa under handduk i cirka 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 8 minuter.