Kanelknutar
Bullar med kanelsmak. Görs med fördel samtidigt som Kardemummasnurror (samma deg och dumt att "slösa" ett halvt paket jäst): http://www.baka.se/recept/kardemummasnurror.
Receptet är från Hemmets Journal.
Räcker till 36 st bullar
36 st bullar
Ingredienser
Så gör du
Bulldeg
- 25 gram jäst
- 5 dl mjölk
- 125 gram smör
- 2 st ägg
- ½ tsk salt
- 1,25 dl strösocker
- 15 dl vetemjöl
Fyllning
- 125 gram smör
- 1½ dl råsocker
- 3 msk kanel
Pensling
- 1 st ägg
- pärlsocker
Smula ner jäst i en degbunke. Värm mjölk till 37 grader. Häll över jästen och blanda tills det löst sig. Klicka i rumsvarmt smör och rör om. Blanda i ägg, salt, socker och mesta delen av mjölet. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under handduk i cirka 45 minuter. Gör fyllningen under tiden. Rör ihop råsocker, smör och kanel. Dela degen i två bitar. Kavla ut till en rektangel och bred fyllning på nedre halvan. Vik ihop och skär degen i 1-2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna och snurra ihop till en knut. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper eller i formar och låt jäsa under handduk i cirka 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 8 minuter.