Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Kanelsnurror med apelsin/katrinplommon

Vad passar bättre som sportlovsfika än bullar med varm choklad? Här kommer ett recept på lite annorlunda bullar fyllda med katrinplommon, kanel och kardemumma och med smak av apelsin.

Oatly http://www.oatly.se

Vote
(2)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Deg
  • 8 dl dinkelmjöl
  • 3 dl Oatly havredryck
  • 50 g margarin
  • 25 g jäst för söta degar
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 st rivet skal av tvättad apelsin
  • 1 krm salt
Fyllning
  • 25 g margarin, rumsvarmt
  • 2 burkar katrinplommonpure (små)
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
Garnering
  • 1,5 dl pumpafrön
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 tsk råsocker
  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt Oatly Havredryck och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

  2. Tillsätt honung, apelsinskal och salt samt nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

  3. Blanda fyllningen.

  4. Ta upp degen och knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut till en platta, ca 1/2 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla till en rulle. Skär i 20 bitar och ställ i pappersformar.

  5. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla med äggvisp och strö över råsocker och pumapfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°, ca 8 min.