Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kardemummasnurror

Bullar med smak av mandel och kardemumma. Görs med fördel samtidigt som Kanelknutar (samma deg och dumt att "slösa" ett halvt paket jäst): http://www.baka.se/recept/kanelknutar-0

 

Receptet är från Hemmets Journal.

angelicaan

Vote

Räcker till 36 st bullar

Räcker till...

36 st bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Bulldeg
  • 25 gram jäst
  • 5 dl mjölk
  • 125 gram smör
  • 2 st ägg
  • ½ tsk salt
  • 1,25 dl strösocker
  • 15 dl vetemjöl
Fyllning
  • 1 dl sötmandel
  • 1½ tsk kardemummakärnor
  • 100 gram smör
  • 1 dl strösocker
Pensling
  • 1 st ägg
  • mandelspån
  • Smula ner jäst i en degbunke. Värm mjölk till 37 grader. Häll över jästen och blanda tills det löst sig. Klicka i rumsvarmt smör och rör om. Blanda i ägg, salt, socker och mesta delen av mjölet. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under handduk i cirka 45 minuter. Gör fyllningen under tiden. Mal mandel och stöt kardemumman. Rör ihop tillsammans med smör och socker. Dela degen i två delar och kavla till en rektangel. Bred på fyllning och rulla ihop degen från långsidan. Skär i lagom stora bitar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa under handduk i cirka 30 minuter. Pensla med ägg och garnera med mandelspån. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i cirka 8 minuter.