Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Karlsbadersnäckor

Vote

Räcker till ca 26 stycken

Räcker till...

ca 26 stycken

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 påse bagarens jästmix vetebröd
  • 14 dl vetemjöl special
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker eller hyvlad mandel till topping
Fyllning
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 200 g odense mandelmassa 50/50 eller odense mandelmassa lyx
Övrigt
  • pappersformar
  • 1. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.

    2. Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna och äggulorna.

    3. Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet)
    eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.

    4. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.

    5. Kavla ut degen i en rektangel, ca 40x70 cm.

    6. Stryk ut smör på degen och strö riven mandelmassa över. Rulla ihop degen och skär upp 26 bullar.

    7. Sätt i pappersformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 min.

    8. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker eller hyvlad mandel.

    9. Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då
    försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.