Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Kittie´s bullar

Det är roligt med lite olika recept på bullar, inte bara kanelbullar. Receptet är från en granne till mig. När jag bakar dem utesluter jag saffranet och russinen men det är ju en smaksak. Lycka Till.

anci

Vote
(6)

Räcker till ca 50 st Beror på storleken.

Räcker till...

ca 50 st Beror på storleken.

Kategorier
Recepttyp Vetebröd

Ingredienser

Så gör du

Degen
  • 150 gr Margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 kuvert flytande saffran
  • 50 gr jäst för söta degar
  • 1/2 burk Kesella
  • 1 1/2 dl vit sirap
  • 1 st ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 19-20 dl vetemjöl (jag använde inte så mycket)
Fyllning
  • 300 gr riven mandelmassa (man kan ta mer om man vill)
  • smör (tillräckligt för att breda på den utkavlade degen)
  • russin (efter behag)
Garnering
  • 1 st ägg (att pensla bullarna med)
  • pärlsocker (att strö över)
  1. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken, det ska vara fingervarmt. Smula under tiden jästen i bunken. Häll sedan en del av degvätskan över jästen och låt den lösas upp, fyll därefter på med resten av den uppvärmda vätskan. Efter det blandas övriga ingredienser ner så det blir en lagom klibbfri deg. Låt jäsa ca 40min.

  2. När degen jäst en första gång hälls den upp på bakbordet. Knåda degen och dela den i fyra delar. Kavla ut en del i taget, bred på smöret och grovriv mandelmassan över degen. Rulla därefter ihop degen och dela den i lagom stora bitar. Ställ dem på högkant på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 min.

  3. Efter andra jäsningen är det dags att pensla bullarna med vispat ägg, strö över pärlsocker och sedan stoppa in dem i ugnen. 250 grader i ca. 8 min. Låt er väl smaka till en kopp kaffe.