Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Klassiska Mandelkubb

Recept på en gammal och god klassiker. Passar till varje fika-bord.

Vote
(2)

Räcker till ca 24 st (beroende på storlek)

Räcker till...

ca 24 st (beroende på storlek)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 st ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 2 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
  • 5-8 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • 6,5 dl vetemjöl
Dekoration
  • 50 g Dr. Oetker mandelspån och pärlsocker
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda smör och socker poröst. Tillsätt alla resterande ingredienser och blanda om.

  3. Dela degen i fyra delar på lätt mjölat bord, forma till rullar, dela varje i sex bitar. 

  4. Lägg på smörad plåt och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda i 10 minuter på 200 grader.