Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Klassiska Mandelkubb
Recept på en gammal och god klassiker. Passar till varje fika-bord.
Räcker till ca 24 st (beroende på storlek)
Räcker till...
ca 24 st (beroende på storlek)
Recepttyp
Vetebröd
Mandelkubbar
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 1,5 dl socker
- 1 st ägg
- 2 dl filmjölk
- 2 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
- 5-8 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
- 6,5 dl vetemjöl
Dekoration
- 50 g Dr. Oetker mandelspån och pärlsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör och socker poröst. Tillsätt alla resterande ingredienser och blanda om.
Dela degen i fyra delar på lätt mjölat bord, forma till rullar, dela varje i sex bitar.
Lägg på smörad plåt och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda i 10 minuter på 200 grader.