Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(91)

Långpannebullar

Enkla och goda bullar att baka då de inte kräver någon utbakning.

sarahbakar

Vote
(91)

Räcker till 1 st långpanna

Räcker till...

1 st långpanna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Deg - ska vara lös
  • 150 g smält smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • ½ tsk salt
  • 11 dl vetemjöl - Måste mätas för att få rätt konsistens
Fyllning
  • 150 g smör - Rumsvarmt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelfiaost
  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.

  2. Smält smör och tillsätt mjölk - värm till ca 37 grader.

  3. Smula jästen i en bunke.

    Tillsätt socker, salt och lite degvätska tills jästen löst upp sig.

    Tillsätt sedan resten av degvätskan samt ägget.

  4. Mät upp mjölet och tillsätt det.

    Arbeta ihop till en lös deg och häll i en smord långpanna.

  5. Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen och klicka ut den på degen.

    Tryck med fingret med jämnt avstånd på degen för att fyllningen ska "komma ner" i bulldegen.

  6. Jäs i 30 minuter.

    Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg.

    Skär upp i lagom stora bitar.