Långpannebullar
Enkla och goda bullar att baka då de inte kräver någon utbakning.
Räcker till 1 st långpanna
1 st långpanna
Ingredienser
Så gör du
Deg - ska vara lös
- 150 g smält smör
- 5 dl mjölk
- 1 pkt jäst
- 1 dl strösocker
- 1 st ägg
- ½ tsk salt
- 11 dl vetemjöl - Måste mätas för att få rätt konsistens
Fyllning
- 150 g smör - Rumsvarmt
- 2 msk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
- 100 g philadelfiaost
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Smält smör och tillsätt mjölk - värm till ca 37 grader.
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt socker, salt och lite degvätska tills jästen löst upp sig.
Tillsätt sedan resten av degvätskan samt ägget.
Mät upp mjölet och tillsätt det.
Arbeta ihop till en lös deg och häll i en smord långpanna.
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen och klicka ut den på degen.
Tryck med fingret med jämnt avstånd på degen för att fyllningen ska "komma ner" i bulldegen.
Jäs i 30 minuter.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
Skär upp i lagom stora bitar.