Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Lussekatt

Helt underbara

Vote
(12)

Räcker till 30 st bullar

Räcker till...

30 st bullar

Ingredienser

Så gör du

  • 175 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 1½-2 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 13-14 dl vetemjöl
  • 2 påsar saffran
  1. Smält smöret & häll i mjölken, Låt allt bli finger varmt, Smula jästen, lös upp saffranet i lite vatten och häll i. Arbeta därefter in så mycket av mjölet att degen fortfarande är hanterbar.

  2. Nu ska degen jäsa Ca 40min i en degbunka. Stjälp upp degen på det mjöligare bakbordet. Knåda den smidigt, med så lite mjöl som möjligt.

    Dela degen i 30bitar somdu rullar & formar till lussekatter.

  3. Värm ugnen till 225-250Grader under den tiden lussekatterna jäser på plåten.

    Räkna med ungefär 30min, Tryck därefter ned russinen & pensla med uppvispat ägg

    Grädda dom mitt i ugnen tills det har fått fin färg ca 5-10min