Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Lussekatter

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Vote
(6)

Räcker till 40 stycken

Räcker till...

40 stycken

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gr jäst
  • 100 gr smör
  • 5 dl mjölk
  • 2,5 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 påsar saffran
  • 1+1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl (1,1 kg)
  • russin till garnering
  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, saffran och yoghurt och värm till 40 grader.

  2. Smula jästen i en degbunke och häll degspadet över. Rör om tills jästen löser sig.

  3. Tillsätt socker, salt ,ägg och det mesta av mjölet under omrörning.

  4. Arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från bunkens kant. Tillsätt mera mjöl om så behövs.

  5. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.Baka ut degen till lussekatter.

  6. Lägg dem på smorda bakplåtar och garnera med russin.Låt jäsa övertäckt i ytterligare 20-30 minuter.

  7. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispad ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.

  8. Låt svalna under bakduk.