Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Lussekatter
Detta är min mormors goda recept.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 35 st Lussekatter
Räcker till...
ca 35 st Lussekatter
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 100 g smör
- 2 ½ dl mjölk
- 1 rågad dl socker
- 1 st ägg
- 1 paket saffran
- 8 dl vetemjöl
- russin
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt).
Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen, tillsätt resten.
Blanda i socker och ägg.
Blanda saffran med mjölet och häll i det.
Degen ska bli ganska lös, men blanda i mer mjöl om du tycker att det behövs.
Jäs i bunken med handduk över i 30 min.
Baka ut lussekatter och dekorera med russin. Tryck ned russinen ordentligt.
Jäs på plåten i 25 min
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ugnen 6-9 min i 225 grader.