Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Lussekatter med kesella

Vote
(4)

Räcker till ca 35 st bullar

Räcker till...

ca 35 st bullar

Ingredienser

Så gör du

  • 2 påsar Dr. Oetker Torrjäst
  • 1,5 l vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Dr. Oetker Saffransarom el. 2 påsar saffran
  • 1 msk nystött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör mjukt
  • 250 g lätt Kesella
  • 5 dl mjölk
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

    Blanda torrjäst med mjöl, socker, saffran, kardemumma och salt.

  2. Värm mjölken till 42 grader. Tillsätt sen övriga ingredienser, ikl. mjölblandningen och arbeta degen väl. Låt degen jäsa 45-60 minuter i bunken med handduk över. Baka ut lussekatter och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa en andra gång i 30-45 minuter.

  3. Pensla med uppvispat ägg och dekorera med russin. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 5-8 minuter.