Lyxiga Kanelbullar
Recept på kanelbullar med krämig god fyllning.
Räcker till ca 40 st
ca 40 st
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl mjölk
- 150 g smör
- 2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
- 1 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 1 msk malen kardemumma eller 2 tsk stött kardemumma
- ca 15 dl vetemjöl
Fyllning
- ev. 100 g mandelmassa
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ströbröd
- 1 msk vatten
- 1 msk malen kanel
Pensling
- uppvispat ägg
- Dr. Oetker hackad mandel
Ljumma mjölken till 37 grader.
Rör i jästen och rör om tills den löst sig.
Klicka i smöret.
Tillsätt ägg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Rör om kraftigt tills degen blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassan och rör samman med övriga ingredienser.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den försiktigt. Använd mjöl, men inte mer än nödvändigt för att degen ska gå att arbeta med. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 50X25 cm. Försök få så jämna kanter som möjligt.
Bred ut fyllningen på rektanglarna och rulla ihop från långsidan. Skär rullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i pappersformar på plåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och Dr. Oetker hackad mandel.
Grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.