Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Majsbullar med kardemumma
Goda bullar med fantastisk doft av kardemumma!
Foto: Frida Wismar
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 15 st
Räcker till...
ca 15 st
Recepttyp
Vetebröd
Kardemummabullar
Näringsvärde
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 2 dl mjölk
- 1 msk kardemumma
- 1 msk Risenta rårörsocker
- 2 dl Risenta majsmjöl
- 2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm vätskan till 37 grader. Blanda i kardemumman.
Häll det ljumma degspadet över jästen och rör tills det löser sig.
Tillsätt mjölet och blanda tills degen släpper från bunkens kanter.
Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.Dela degen i 4 lika stora delar. Rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.
Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter.
Låt svalna under bakduk.