Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Majsbullar med kardemumma

Goda bullar med fantastisk doft av kardemumma!

Foto: Frida Wismar

 

Vote
(2)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 15 st

Räcker till...

ca 15 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk Risenta rårörsocker
  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke.

  3. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm vätskan till 37 grader. Blanda i kardemumman.

  4. Häll det ljumma degspadet över jästen och rör tills det löser sig.

  5. Tillsätt mjölet och blanda tills degen släpper från bunkens kanter.

  6. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.Dela degen i 4 lika stora delar. Rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  7. Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.

  8. Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter.

  9. Låt svalna under bakduk.