Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mandelmassa gjord på brända mandlar!

Krämig mandelmassa gjord på brända mandlar! Svårslaget - om ens möjligt! Denna kan jag äta med sked, SÅ GOD ÄR DEN!!!

Fikaplaneten

Vote
(1)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 sats

Räcker till...

1 sats

Ingredienser

Så gör du

Ingredienser:
  • 200 g sötmandel
  • flingsalt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vatten
  • 2-3 msk vatten/äggvita
  1. Rosta mandlarna tillsammans med en rejäl nypa flingsalt på medelvärme tills de fått fin färg.
  2. Koka upp vatten och socker. Rör ned mandlarna. Fortsätt rör tills allt vatten avdunstat. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Lägg undan några mandlar. Mixa resten till en krämig smet, tillsätt sedan lite vatten/äggvita i taget tills du fått den konsistens du vill ha. Hacka resterande mandlar grovt och rör ned.