Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mandelmassa gjord på brända mandlar!
Krämig mandelmassa gjord på brända mandlar! Svårslaget - om ens möjligt! Denna kan jag äta med sked, SÅ GOD ÄR DEN!!!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 1 sats
Räcker till...
1 sats
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser:
- 200 g sötmandel
- flingsalt
- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 dl vatten
- 2-3 msk vatten/äggvita
- Rosta mandlarna tillsammans med en rejäl nypa flingsalt på medelvärme tills de fått fin färg.
- Koka upp vatten och socker. Rör ned mandlarna. Fortsätt rör tills allt vatten avdunstat. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
- Lägg undan några mandlar. Mixa resten till en krämig smet, tillsätt sedan lite vatten/äggvita i taget tills du fått den konsistens du vill ha. Hacka resterande mandlar grovt och rör ned.