Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Ninas kanelsnäckor med grovriven mandelmassa

Vote
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt / påse Kronjäst för söta degar (röd)
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 l vetemjöl special
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 tsk malen kardemumma
Fyllning
  • 150 g Odense mandelmassa, riven
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk malen kanel
Garnering
  • 1 ägg
  • pärlsocker
  • Gör så här (färsk KronJäst)

    1. Smält  smöret , värm mjölken till 37°C , smula ner Kronjäst för söta degar och rör om tills jästen har löst upp sig.

    2. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma.

    3. Blanda till en slät deg och låt jäsa i 30 min. Kavla till en fyrkant, 1 cm tjock. Bred ut smöret och riv mandelmassa grovt överhela fyrkanten. Rulla ihop och skär 3 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

    4. Låt jäsa i 45 min.

    5. Sätt ugnen på 225°C.

    6. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 8–10 min.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda torrjästen i mjölet.

    3. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma, smör och sist mjölk (40°C, lite varmare än fingervarmt).

    4. Blanda till en slät deg och låt jäsa i 30 min. Kavla till en fyrkant, 1 cm tjock. Bred ut smöret och riv mandelmassa grovt överhela fyrkanten. Rulla ihop och skär 3 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

    5. Låt jäsa i 45 min.

    6. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 8–10 min.