Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Red Velvet kanelbullar för Alla Hjärtans Dag!

Kan man verkligen bjuda på kanelbullar på Alla Hjärtans Dag? Det undrar ni säkert. Ja det kan man. För det är inte vilka kanelbullar som helst. 

De blev så himla goda! Nästa gång gör jag dubbel sats.

 

Vote
(2)

Räcker till 15 st bullar (beroende på hur stora man gör dem)

Räcker till...

15 st bullar (beroende på hur stora man gör dem)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2½ dl mjölk
  • 50 g färsk jäst för söta degar
  • 3/4 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 1½ tub Dr. Oetker gelfärg den röda
  • 1-2 msk kakao
  • ½ tsk kardemumma malen
  • 7½-8 dl Manitoba cream (eller vanligt vetemjöl)
Fyllning:
  • 100 g smör rumstemperat
  • 1 dl brunt socker (brun farin strö)
  • 1 tsk malen kanel
Frosting:
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vDr. Oetker Vaniljsocker
  • 1 dl Philadelphia färskost naturell
  • vispgrädde till att tunna ut frostingen
  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och sockret. Värm till 37º och ta bort från spisen. Blanda i färgen. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen. Blanda tills jästen har lösts upp.

    Tillsätt kakao och nästan all mjöl, spara ca 1/2 dl.

    Knåda degen för hand eller i assistent tills den blir elastisk och släppt kanterna.

    Jäs övertäckt på en dragfri plats till den har dubblat sin storlek, 1- 1 1/2 timme.

    Blanda alla ingredienser till fyllningen till en jämn pasta.

    Sätt ugnen på 200º.

    Ta upp degen på bakbordet och knåda tills du får ut all luft.

    Kavla degen till en rektangulär platta och bre över fyllningen. Med en pizza-skärare skär du remsor. Rulla varje remsa från båda hållen. (så att den möts på mitten, och det bildas ett hjärta, se bild) Nyp rullen i mitten så den formas till ett hjärta. Lägg på bakplåtspapper på en plåt eller i en form. Upprepa med övriga remsorna. Lägg bullarna en bit ifrån varandra så dem får plats att jäsa.

  2. Jäs bullarna övertäckta i ca 30 minuter.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter, mer eller mindre, beroende på ugn.

    Vispa ihop alla ingredienser till frostingen under tiden.

    Ta ut bullarna från ugnen och ringla över frosting. Då kommer den att smälta på bullarna. Mmmm...

    Låt annars bullarna kallna först i ca 5 minuter innan du ringlar över frosting.

    Vill du inte ha frosting på, pensla de varma bullarna med smält smör och doppa i strösocker.