Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Saffrans bullar med mandelmassa i långpanna

Gott till jul :)

Vote

Räcker till 15 st

Räcker till...

15 st

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl kall röd mjölk
  • 25 g blå jäst
  • 1 st äggula
  • 0,5 g saffran 1 kuvert
  • 1 dl strösocker
  • ca 6 dl vetemjöl + lite till utbakning
Fyllning
  • 150 g riven mandelmassa
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 krm vaniljpulver
topping
  • 1 st ägg till pensling innan gräddning
  • 40 g flagad mandel
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Lös jästen i grädden & mjölken. 

    tillsätt äggulan. Mortla saffranen med en sockerbit och lägg i vätskan.

    sedan hälften av mjölet.

    sedan sockret &smöret. och till sist resten av mjölet, tillsätt mer mjöl ifall det behövs .

    arbeta ihop till en fin och glansig deg. 

    jäs i bunken i 1 timme.

    kavla ut degen och bred på mandelmassa smeten och rulla ihop till 15 bullar

    lägg tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 1 timme till.

    Pensla bullarna med uppvispat ägg & ganera med flagad mandel

     grädda sedan i 200 grader i ca 20 minuter

    när bullarna kallnat helt så ringlar du glasyr över dom.