Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saffrans bullar med mandelmassa i långpanna
Gott till jul :)
Räcker till 15 st
Räcker till...
15 st
Recepttyp
Vetebröd
Saffransbröd
Tillfälle
Jul
Saffransrecept
Ingredienser
Så gör du
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl kall röd mjölk
- 25 g blå jäst
- 1 st äggula
- 0,5 g saffran 1 kuvert
- 1 dl strösocker
- ca 6 dl vetemjöl + lite till utbakning
Fyllning
- 150 g riven mandelmassa
- 100 g smör rumsvarmt
- 1 krm vaniljpulver
topping
- 1 st ägg till pensling innan gräddning
- 40 g flagad mandel
- 2 dl florsocker
- 2 msk vatten
Lös jästen i grädden & mjölken.
tillsätt äggulan. Mortla saffranen med en sockerbit och lägg i vätskan.
sedan hälften av mjölet.
sedan sockret &smöret. och till sist resten av mjölet, tillsätt mer mjöl ifall det behövs .
arbeta ihop till en fin och glansig deg.
jäs i bunken i 1 timme.
kavla ut degen och bred på mandelmassa smeten och rulla ihop till 15 bullar
lägg tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 1 timme till.
Pensla bullarna med uppvispat ägg & ganera med flagad mandel
grädda sedan i 200 grader i ca 20 minuter
när bullarna kallnat helt så ringlar du glasyr över dom.