Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Saffransbullar

Recept på saftiga bullar med smak av gyllene saffran som även ger dem dess gula fina färg.

Vote
(1)

Räcker till 35 st bullar

Räcker till...

35 st bullar

Ingredienser

Så gör du

  • 2 påsar Dr. Oetker Torrjäst
  • 15 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 msk Dr. Oetker Saffransarom el. 2 påsar saffran
  • 1 msk nystött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör mjukt
  • 250 g lätt Kesella
  • 5 dl mjölk
Pensling
  • 1 st ägg uppvispat
  • Dr. Oetker mandelspån
  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda torrjästen med mjöl, socker, saffran, kardemumma och salt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl. Låt jäsa i bunken under bakduk i 45-60 minuter.


  2. Baka ut runda bullar och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa en andra gång 30-45 minuter innan du penslar med uppvispat ägg och dekorerar med flagad mandel.

  3. Grädda bullarna mitt i ugnen 225 grader i ca 8 minuter. Tips: Lägg bullarna tätt på plåten så de bildar en "bullkaka" under gräddningen. Pensla med ägg och strö pärlsocker över kakan. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.