Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Saffransbullar

Goda fina saffransbullar till Lucia och jul.

ad.notam

Vote
(6)

Räcker till 35 st

Räcker till...

35 st

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 125 g Kesella lätt
  • 2 påsar saffran
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl (ca)
  • 2,5 dl russin (ca)
  • 1 st ägg till pensling
  • Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.
    Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Arbeta degen på mjölat bakbord, platta till och strö iu russinen. Forma två längder, som skäres i lagom bitar för småbullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäses 40 min. Garnera med russin.
    Sätt ugnen på 270°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 4:e falsen uppifrån 6 min. Låt svalna på galler.