Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saffransbullar
Goda fina saffransbullar till Lucia och jul.
Räcker till 35 st
Räcker till...
35 st
Recepttyp
Vetebröd
Saffransbröd
Tillfälle
Jul
Saffransrecept
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 125 g Kesella lätt
- 2 påsar saffran
- 2 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 17 dl vetemjöl (ca)
- 2,5 dl russin (ca)
- 1 st ägg till pensling
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.
Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Arbeta degen på mjölat bakbord, platta till och strö iu russinen. Forma två längder, som skäres i lagom bitar för småbullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäses 40 min. Garnera med russin.
Sätt ugnen på 270°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 4:e falsen uppifrån 6 min. Låt svalna på galler.