Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Saffransbullar med vit choklad.

Ett bra alternativ till lussebullar.

ewa_50@hotmail.com

Vote
(1)

Räcker till 12 st.

Räcker till...

12 st.

Ingredienser

Så gör du

  • 115 gr. smör Rumsvarmt
  • 25 gr. Jäst.
  • 11/2 dl. mjölk Fingervarmt
  • 1/2 Krm. salt
  • 2 Krm. kardemumma, stött
  • 0,5 gr. saffran +lite socker
  • 3/4 dl. Strösocker .
  • 1 st. ägg +1ägg till pensling
  • 6-7 dl. Vetemjöl.
Fyllning
  • 200 gr. vitchoklad 2-3 bitar till varje bulle
  • GÖR SÅ HÄR

    1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

    2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.

    3. Forma släta bullar av dem. Tryck ner 2–3 bitar vit choklad i varje bulle och nyp ihop ordentligt.

    4. Lägg bullarna med skarven nedåt i en form med kanter, ca 24 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du vill ha det).

    6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Pudra över florsocker före servering.