Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saftigt saffransbröd
Ett recept som jag har bakat lussebullar efter i många år och aldrig misslyckats med.
Räcker till ca 35 st lussebullar eller 2 längder eller kransar
Räcker till...
ca 35 st lussebullar eller 2 längder eller kransar
Recepttyp
Vetebröd
Saffransbröd
Tillfälle
Jul
Saffransrecept
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 75 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 2 pkt saffran
- 3/4 dl Kesella
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl socker
- 1,5 liter vetemjöl
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret, häll i mjölk och saffran och låt det bli fingervarmt
Smula jästen i en degbunke och lös den med lite av degvätskan.
Häll i restan av degvätskan och blanda sen i resten av ingredienserna.
Spar lite mjöl till utbakningen.
Jäs degen i 30 min.
Ta upp degen på bakbordet och baka ut till önskad form.
Jäs bullarna i 30 min på plåten.
Pensla med uppvispat ägg och sätt ev i russin.
Grädda i 250° i mitten av ugnen i 5 - 10 min för lussekatter
Längder gräddas i nedre delan av ugnen i ca 10-18 min