Släta bullar
Mumsiga släta kardemummabullar som även passar bra som semlebullar eller varför inte tillsätta saffran och göra lussekatter av det.
Räcker till 30 st
30 st
Ingredienser
Så gör du
- 50 gram jäst
- 100 gram rumsvarmt smör
- 5 dl mjölk
- 250 gram lätt Kesella
- 1 1/2 dl socker
- 3 tsk kardemumma
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- c:a 17 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll detta över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt smör, kesella,socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop tills degen blir blank och smidig och släpper från degbunkens kant.
Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 40 minuter
Dela degen i 30 bitar och rulla ut till runda bullat. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
Pensla eventuellt bullarna med uppvisat ägg . Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.