Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Släta bullar

Jättegoda bullar, perfekta till semlor. Går även bra att äta som de är.

baka.se

Vote
(18)

Räcker till 15-20 st

Räcker till...

15-20 st

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm hjorthornsalt
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • ca 14 dl vetemjöl
  • ev. 1 tsk stött kardemumma
  • 1 ägg till pensling
  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme.

  2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om så att jästen löser sig.

  3. Tillsätt, salt, socker, kardemumma, hjorthornsalt, ägg och större delen av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut runda små släta bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper på plåtar och låt dem jäsa ca 30 minuter.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Låt dem svalna på galler under en bakduk.