Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Snabba kanelbullar
Sugen på kanelbullar men ont om tid - då har vi ett riktigt bra tips! De här kanelbullarna bakar du på färdig pizzadeg - vilket gör detta till ett riktigt snabbt och enkelt recept.
Räcker till 16 st bullar
Räcker till...
16 st bullar
Recepttyp
Vetebröd
Kanelbullar
Tema
Snabbt och lätt
Ingredienser
Så gör du
Fyllning
- 125 g rumstempererat smör
- 1,25 dl socker
- 2 msk Dr. Oetker Ceylon Kanel
- 1 msk Dr. Oetker Kardemumma
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 2 msk majsstärkelse t. ex. Maizena
- 1 krm salt
Du behöver också
- 550 g stor rulle färdig pizzadeg finns att köpa kyld
- 1 st ägg till pensling
- ca 1 dl pärlsocker
- Sätt ugnen på 225°c.
- Rör ihop mjukt smör med samtliga ingredienser till fyllningen så att du får en bredbar massa.
- Rulla ut pizzadegen och bred på fyllningen. Dela rullen i 16 bitar.
- Fördela 16 bullformar på en plåt. Lägg degdelarna i varsin form och pensla med ägg. Strö över pärlsocker och grädda ca 10 min. Ha lite koll då alla ugnar skiljer sig åt, de ska ha fin färg och ha rest sig .
- Bullarna serveras med fördel direkt, men funkar även finfint att frysa in.