Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Snabba kardemummabullar

Det här receptet har jag lånat av min mamma. Bullarna blir jättegoda och perfekt att ha i frysen för oväntade besök. Smeten blir lite kladdig men det ska vara så.

sofia

Vote
(16)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 200 g margarin
  • 3 dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 3 dl mjölk
  • pärlsocker till garnering
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Vispa ägg o socker.

  3. Smält margarinet.

  4. Blanda ihop de torra ingredienserna.

  5. Rör ner de torra ingredienserna  i äggsmeten, varvat med mjölk o margarin.

  6. Fördela smeten i pappersformar.

  7. Strö på pärlsocker.

  8. Grädda bullarna i ungefär 20 minuter.