Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Sockerkringla

Vote
(8)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 pkt jäst, söta degar
  • 4 ägg
  • 250 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 16 dl vetemjöl special
  • 1,25 dl vit sirap
Fyllning
  • 100 g smör
  • 10 g vaniljsocker
Till Topping
  • smält smör och strösocker
  1. Lös upp jästen i mjölken.

  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda i maskinen i ca 10 min (3 min sakta och 7 min på medelhastighet) eller 20 min för hand till en smidig och elastisk deg.

  3. Täck bunken med plast och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 210°C.

  4. Kavla ut degen i en rektangel. Pensla ut smör på degen och strö över vaniljsocker.

  5. Vik degen dubbelt och skär i längder. Snurra och forma till kringlor. Sätt av på plåt med papper och låt jäsa under plast i
    ca 60-90 min.

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min, till gyllenbrun färg.Pensla kringlorna med smält smör och doppa i strösocker.

    Tips!
    Du kan ändra fyllning till smör och riven mandelmassa och göra bullar.