Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 2 1/2 dl mjölk
- 1 pkt jäst, söta degar
- 4 ägg
- 250 g smör
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 16 dl vetemjöl special
- 1,25 dl vit sirap
Fyllning
- 100 g smör
- 10 g vaniljsocker
Till Topping
- smält smör och strösocker
Lös upp jästen i mjölken.
Tillsätt resterande ingredienser och blanda i maskinen i ca 10 min (3 min sakta och 7 min på medelhastighet) eller 20 min för hand till en smidig och elastisk deg.
Täck bunken med plast och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 210°C.
Kavla ut degen i en rektangel. Pensla ut smör på degen och strö över vaniljsocker.
Vik degen dubbelt och skär i längder. Snurra och forma till kringlor. Sätt av på plåt med papper och låt jäsa under plast i
ca 60-90 min.Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min, till gyllenbrun färg.Pensla kringlorna med smält smör och doppa i strösocker.
Tips!
Du kan ändra fyllning till smör och riven mandelmassa och göra bullar.