Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Spökbullar
Recept på godaste kanelbullarna som gått och blivit små söta spöken.
Räcker till 30 st
Räcker till...
30 st
Recepttyp
Vetebröd
Kanelbullar
Tillfälle
Halloween
Ingredienser
Så gör du
Bulldeg
- 50 g jäst
- 4 dl kall mellanmjölk
- 0,5 dl vispgrädde
- 175 g rumsvarmt smör
- 1 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2,5 tsk Dr. Oetker Kardemumma
- 1 tsk salt
- 12-13 dl vetemjöl ca 760g
Fyllning
- 3 dl farinsocker
- 200 g rumsvarmt smör
- 4 msk Dr. Oetker Ceylon Kanel
- 0,5 tsk salt
Frosting & dekoration
- 1 fp Dr. Oetker Base for Buttercream
- 150 g färskost
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 fp Dr. Oetkers Writing icing black
Bullar
- Blanda alla ingredienser i en bunke. Spara dock lite av mjölet och tillsätt endast om degen blir för kladdig. Knåda i maksin i ca 20-30 minuter, eller längre om du knådar för hand. Det ska bli en elastisk deg som ska kunna bilda ett degfönster.
- Fyll bullarna med kanelfyllningen. Forma dom och låt jäsa ca 2 h. Grädda sedan bullarna på 230 grader över-och undervärme i ca 10-12 minuter.
- Ta ut bullarna och pensla direkt med sockerlag. Låt svalna.
Dekoration
- Vispa ihop ingredienserna till frostingen och fyll en spritspåse och spritsa bullarna som spöken. Tänk på att bullarna inte får vara varma.
- Rita ögon och mun med hjälp av svart kristyr (Dr. Oetkers Writing icing black)