Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Supersnabba Vetebullar

Baka dessa goda vetebullar med jäsblandning från Dr. Oetker så är de färdiga på ett kick.
1 påse jäsblandning motsvarar 1 paket färsk jäst, 50g.

Vote
(3)

Räcker till 30 st

Räcker till...

30 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • ca 14 dl vetemjöl
  • 1 frp Dr. Oetker jäsblandning
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 krm salt
  • 150 g Rumsvarmt margarin eller smör
  • 1 ägg
  • 5 dl kall mjölk
Fyllning:
  • 175 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk nystött kardemumma
Pensling och Garnering
  • 1 ägg
  • pärlsocker
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda mjölet och jäsblandningen i en degbunke. Tillsätt sockret och saltet.

  3. Klicka ner matfettet och tillsätt äggen och mjölken. Arbeta samman till en slät och blank men ganska lös deg, i maskin ca 5 minuter, för hand något längre.

  4. Skeda upp degen i bakformar, fyll dem till ca 3/4. Låt bullarna jäsa i 15 minuter.

  5. Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen. Tryck en liten grop i mitten på varje bulle. Fördela fyllningen i groparna.

  6. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.