Supersnabba Vetebullar
Baka dessa goda vetebullar med jäsblandning från Dr. Oetker så är de färdiga på ett kick.
1 påse jäsblandning motsvarar 1 paket färsk jäst, 50g.
Räcker till 30 st
30 st
Ingredienser
Så gör du
- ca 14 dl vetemjöl
- 1 frp Dr. Oetker jäsblandning
- 1 1/2 dl socker
- 2 krm salt
- 150 g Rumsvarmt margarin eller smör
- 1 ägg
- 5 dl kall mjölk
Fyllning:
- 175 g smör eller margarin
- 1 1/2 dl socker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 tsk nystött kardemumma
Pensling och Garnering
- 1 ägg
- pärlsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjölet och jäsblandningen i en degbunke. Tillsätt sockret och saltet.
Klicka ner matfettet och tillsätt äggen och mjölken. Arbeta samman till en slät och blank men ganska lös deg, i maskin ca 5 minuter, för hand något längre.
Skeda upp degen i bakformar, fyll dem till ca 3/4. Låt bullarna jäsa i 15 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen. Tryck en liten grop i mitten på varje bulle. Fördela fyllningen i groparna.
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.