Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Vanilj- och blåbärsbullar

Foto: Frida Wismar

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till Ca 20 st bullar

Räcker till...

Ca 20 st bullar

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 krm salt
  • 2/3 dl Risenta rårörsocker
  • Ca 6 - 7 dl dinkel- eller vetemjöl
Fyllning:
  • 50 g smör
  • 200 g creamcheese
  • 2 msk vaniljsocker
  • 80 g Risenta blåbär
  • Uppvispat ägg till pensling
  • Risenta rårörsocker till topping
  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°C.

  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degspad tills jästen löst sig.

  3. Häll sedan ner salt, socker och cirka 2/3 av mjölet. Arbeta degen smidig.

  4. Jäs till dubbel storlek under bakduk.

  5. Fyllning: Rör rumsvarmt smör, vaniljsocker, creamcheese och blåbär till en bredbar massa.

  6. Knåda degen noga på mjölat bakbord, arbeta in resten av det sparade mjölet.

  7. Dela degen i 2 delar. Kavla ut en del i taget till en tunn rektangel.

  8. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär varje degrulle i cirka 10 bitar, beroende på önskad storlek på bullarna.

  9. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Jäs igen cirka 30 min.

  10. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite rårörsocker.

  11. Grädda på 225°C i 5-7 minuter.