Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl mjölk
- 20 dl vetemjöl special
- 1 pkt jäst, söta degar
- 2 1/2 dl socker
- 200 g smör
- 1 1/2 tsk salt
- 1 msk kardemumma
Fyllning
- 200 g smör, rumstempererat
- 100 g strösocker
- 10 g kanel
- 5 g vaniljsocker
Till pensling
- 1 ägg
- 1 msk vatten
Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt resterande ingredienser och blanda i maskinen i ca 10 min (3 min sakta och 7 min på medelhastighet) eller 20 min för hand till en smidig och elastisk deg.
Täck bunken med plast och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 210°C.
Kavla ut degen i en rektangel.Stryk ut smör på degen och strö över socker, kanel och vaniljsocker.
Rulla ihop degen och skär upp bullar i önskad storlek.Sätt i bullformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 60-90 min.
Pensla bullarna med äggblandningen och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Tips!
Du kan ändra fyllning och ha mandelmassa istället för socker, kanel och vaniljsocker.