Whoopie Semlor
Ett kul, smaskigt och trendigt alternativ till den klassiska semlan.
Räcker till ca 40 stycken kakor (20 dubbla)
ca 40 stycken kakor (20 dubbla)
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram smör, rumsvarmt
- 1 1/4 deciliter socker
- 1 styck Ägg, rumsvarmt
- 3 deciliter mjöl
- 2 teskedar bakpulver
- 1 tesked kardemumma, malen
- 2/3 tesked salt
- 1/2 tesked vaniljpulver
- 2/3 deciliter mjölk
Mandelgrädde
- 3 deciliter grädde
- 100 gram mandelmassa
Dekoration
- lite florsocker
Mandelgrädde
Vispa grädden. Riv mandelmassan (med ett fint rivjärn). Blanda väl. Spritsa eller smeta sedan fyllningen på whoopisarna. Avsluta med att strö lite florsocker över dem.
Dekoration
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och blanda väl.
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inut
Tips!
Uteslut mandelgrädden och fyll whoopisen med din favoritfrosting så har du härliga kardemumma whoopies som passar bra året om.