Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Wienerbröd

Goda wienerbröd.

Jo__anna

Vote
(9)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 250 gram smör
  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll kall mjölk på, rör om tills jästen lösts upp.

  2. Vispa upp ägget och tillsätt socker och salt, blanda med vätskan. Tillsätt mjölet. Ställ degen i kylskåpet tills den blir riktigt kall

  3. Kavla ut degen och skär ut små kvadrater, hyvla smör med osthyvel och lägg på kvadraten, strö över lite socker, vik in kanterna mot mitten. Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Låt jäsa svalt i ca 30 minuter.

  4. Pensla med ägg och grädda i 5-8 minuter på 250 grader. Strö ev. över glasyr gjort på lika delar vatten och florsocker när bullen svalnat