Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Yoghurtbullar

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 plåt bullar

Räcker till...

1 plåt bullar

Kategorier
Recepttyp Vetebröd
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 ½ dl vetekross
  • 1 tsk salt
  • 3 msk ljust muscovadosocker
  • 1 pkt jäst
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl grynblandning el havregryn
  • 9 dl vetemjöl
  1. Koka upp vattnet och häll det över vetekrossen.

  2. Tillsätt salt, muscovadosocker samt tillräckligt med Lindahls yoghurt för att ge blandningen fingertemperatur.

  3. Smula i jästen fint och blanda noga.

  4. Tillsätt resten av Lindahls yoghurt, olivolja, gryn och vetemjöl.

  5. Rör ordentligt tills degen släpper från bunken.

  6. Låt degen jäsa i 45 min under en köksduk.Knåda ordentligt och forma bullar.

  7. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa ytterligare i 30 min.

  8. Grädda i ugnen på 225 grader i 10 min.

  9. Lägg sedan bullarna på galler och pensla med kallt vatten för en mjuk skorpa.